Jenő Dienes Profilbild

Jenő Dienes

Bajna, Ungarn
Künstler (Zeichnungen, Malerei)
Geboren in 1971
Sag das niemals jemandem!

Az alkotás ott motoszkál a mindennapok szürkeségében, ha találkozunk vele, érdemes elidőzni mellette, beszélgetni a jó öreg Teremtővel, a nagy karmesterrel. Ezek a gondolatok szövik át az életünket. Amikor teológiát tanultam, rádöbbentem, hogy az ember egyetlen Isteni tulajdonsága a művészetben köszön vissza. A kultúra teremtése valójában a semmiből, önzetlen szeretet által válik örökséggé, halhatatlan valósággá. Creatio ex nihilo.

Akaratlanul használjuk a kölcsönkapott kezeket, a lelkünket, amely képes túlélni a biológiai lét korlátain. Nincs az a mesterséges intelligencia, amely ezen a lélektől vezérelt, természeti rendből táplálkozó emberi tevékenységgel versenybe szállhatna. 

Számomra természetes, hogy képes vagyok absztralcióra, elvont következtetésekre , a valóság modellezésére, a tér észlelt illúzióit két- dimmenzióban érthetővé tenni, megmagyarázni, kigúnyolni vagy megszépíteni. A művészet szituációs alkalmazkodási kényszer egy idealizált világhoz, amelybe másokat is képesek vagyunk vendégül látni. Ezzel a mondattal sikerült kitölteni a szükséges karakter-számot.

Entdecken Sie zeitgenössische Kunstwerke von Jenő Dienes, stöbern Sie in den neuesten Kunstwerken und kaufen Sie online. Kategorien: zeitgenössische ungarische künstler (geboren in 1971). Künstlerische Domänen: Zeichnungen, Malerei. Art des Kontos: Künstler , mitglied seit 2023 (Ursprungsland Ungarn). Kaufen Sie die neuesten Arbeiten von Jenő Dienes auf Artmajeur: Entdecken Sie beeindruckende Werke des zeitgenössischen Künstlers Jenő Dienes. Durchsuchen Sie Kunstwerke, kaufen Sie originale oder hochwertige Drucke.

Jenő Dienes Profilbild Gross

Bewertung des Künstlers, Biografie, Atelier eines Künstlers:

Das ganze Profil ansehen

Folgen

Preisgekrönt
Herausgeber's Wahl

Alle Kunstwerke von Jenő Dienes

Filter
Sortieren nach:
Jenő Dienes kontaktieren
Eine private Nachricht an Jenő Dienes schicken.
eine Nachricht schicken

Artmajeur

Erhalten Sie unseren Newsletter für Kunstliebhaber und Sammler