Zsolt Hanyu Profile Picture

Zsolt Hanyu

Szada, Hungary
Artist (Painting)
Born unknown date
Számomra a művészet célja, hogy az életben megtapasztalt örömöket és szépséget közölje a szemlélővel abban a reményben, hogy az alkotás majd hasonló érzelmeket vált ki belőlük is.

1975-ben születtem Nyírtasson, ahonnan 17 éves koromban kerültem fel Budapestre.

Mindig is érdekelt a zene, a hangszerek és csodáltam mindent, ami képzőművészet.

Sajnos csak későn, az “igazi” felnőttkor elején volt lehetőségem, elmélyedni a festés varázslatosan izgalmas világában. Először autodidakta módon tanultam, de később megadatott, hogy több neves művésztől is elsajátíthassam az alkotáshoz szükséges tudást.

Az egyik legemlékezetesebb ilyen alkalom az volt, amikor egy spanyolországi művészeti akadémián (számos világhírű festőművész mellett) az egyik kedvencemtől: Vladimir Volegovtól tanulhattam.

A mesterek és példaképek természetesen nagy hatást gyakorolnak, de igyekeztem kialakítani a saját stílusomat. Folyamatosan törekszem arra, hogy a munkáim azonnal felismerhetők legyenek úgy, hogy megjelenjen benne a tradíció is, amit szeretek és képviselek.

Számomra a művészet célja, hogy az életben megtapasztalt örömöket és szépséget közölje a szemlélővel abban a reményben, hogy az alkotás majd hasonló érzelmeket vált ki belőlük is.

Discover contemporary artworks by Zsolt Hanyu, browse recent artworks and buy online. Categories: contemporary hungarian artists (born unknown date). Artistic domains: Painting. Account type: Artist , member since 2022 (Country of origin Hungary). Buy Zsolt Hanyu's latest works on Artmajeur: Discover great art by contemporary artist Zsolt Hanyu. Browse artworks, buy original art or high end prints.

Zsolt Hanyu Profile Picture Large

Artist Value, Biography, Artist's studio:

View full profile

Follow

All artworks by Zsolt Hanyu

Filters
Order by:
Contact Zsolt Hanyu
Send a private message to Zsolt Hanyu
Send a message

Artmajeur

Receive our newsletter for art lovers and collectors