Jan Keteleer Profielfoto

Jan Keteleer

Meersel-Dreef, België
Kunstenaar (Digitale Kunst, Schilderij)
Geboren in 1960
"Alle bestaande technieken zodanig beheersen dat je volledig kunt uitdrukken wat je wilt overbrengen".

Vanuit zijn interesses in zowel klassieke kunst als moderne / hedendaagse kunst werkt de Belgische kunstenaar Jan Keteleer (JanKé) met verschillende stijlen. Oude kunst is een van zijn interesses, maar u kunt ook voorbeelden van zijn werk vinden in de pop art en het impressionisme. Als u door het portfolio van Jan Keteleer bladert, vindt u prachtige natuurtaferelen, schilderachtige afbeeldingen van dieren of op pop art gebaseerde naakten.

Na jaren in de commerciële fotografie te hebben gewerkt, richtte hij zijn belangstelling op de artistieke zwart-wit fotografie. Projecten als Speechless, Silent Dialogues en Roots with Taboo brachten hem bekendheid. Hij werd geïnspireerd door de problemen van de multiculturele samenleving in België, het naast elkaar bestaan van verschillende nationale en etnische groepen, de problematiek van de taalbarrière en het gebrek aan dialoog tussen de "oude" (de autochtone bevolking) en de "nieuwe" Belgen (de immigranten).

Heden heeft hij zich volledig toegelegd op digitaal schilderwerk. Door het gebruik van klassieke technieken zoals acryl en pastel maakt hij losse elementen die dan digitaal bij elkaar worden gebracht en afgewerkt. 

JanKé hecht veel belang aan de maatschappelijke betekenis van zijn werken en integreert ze in de context van de openbare ruimte (stations, luchthavens en openbaar vervoer), waardoor de toeschouwer wordt aangezet tot reactie en reflectie. Zijn projecten hebben de steun gekregen van de organisatie Sprakeloos, die tot doel heeft om met behulp van kunst een discussie op gang te brengen over maatschappelijke vraagstukken.

Hij had talrijke tentoonstellingen in België (in Antwerpen, Brugge, Lier, Leuven en Gent), in de VS (in Dallas en San Francisco) en in Polen (in Krakau).

Ontdek hedendaagse kunstwerken van Jan Keteleer, blader door recente kunstwerken en koop online. Categorieën: hedendaagse belgische kunstenaars (geboren in 1960). Artistieke domeinen: Digitale Kunst, Schilderij. Type account: Kunstenaar , lid sinds 2023 (Land van herkomst België). Koop de nieuwste werken van Jan Keteleer op Artmajeur: Ontdek de prachtige werken van de hedendaagse kunstenaar Jan Keteleer. Blader door kunstwerken, koop originele werken of hoge kwaliteit prints.

Jan Keteleer Profielfoto Groot

Artiest Waarde, Biografie, Studio van de kunstenaar:

Bekijk het volledige profiel

Volgen

Bekroond
Gepubliceerd in de media
Keuze van de redactie

Alle kunstwerken van Jan Keteleer

Laden...
Filters
Sorteren op:
Neem contact op met Jan Keteleer
Stuur een privé bericht naar Jan Keteleer

Artmajeur

Ontvang onze nieuwsbrief voor kunstliefhebbers en verzamelaars