Lisa De Coninck-Matitaputty Profielfoto

Lisa De Coninck-Matitaputty

Martel, Frankrijk
Kunstenaar (Schilderij)
Geboren in 1957

Begin jaren '90 was de brand van haar huis in een plattelandsgemeente in Overijssel aanleiding geweest om emoties met betrekking tot het verlies van herinneringen, souvenirs, tekeningen van haar zonen die ze voor moederdag enz. kreeg , door middel van kunstzinnige uiting te verwerken. Zonder enige ervaring op het gebied van schilderen is zij zelf met papier, verf, penselen aan de slag gegaan. Kleuren, vooral rood, oranje en aardetinten hebben haar voorkeur. Door portretten van haar kinderen, die nog op de basisschool zaten, te schilderen kon ze haar verdriet om het verlies van een veilige thuishaven een plaatsje geven. Zodoende is zij meer gaan experimenteren en kreeg ze meer plezier in het schilderen. Door omstandigheden is het schilderen na een tijdje op de achtergrond geraakt. Gelukkig heeft ze de draad weer opgepakt toen ze zich in zuid-frankrijk ging settelen. Via een goede kennis kwam ze daar in contact met een groep vrouwen die in Betaille wekelijks bij elkaar komen om hun artistieke talenten verder te ontwikkelen. Onder begeleiding van Denis Bauduin, die ruim 30 jaar schilderijen op basis van acrylverf, olieverf, aquarelverf en pastelkrijt kunstwerken produceert, heeft zij haar penseelstreken verder weten te ontwikkelen. De verfijning en verandering van haar techniek is al naar enige maanden goed te bespeuren. De groep in Betaille bestaat uit twintig tot 25 personen. De leefttijd varieert, maar het gemiddelde is gauw 60 jaar. Denis Bauduin staat de cursisten ter zijde met advies, geeft korte demonstraties en laat een ieder vrij om zijn of haar inbreng gestalte te geven. De middag wordt volgens plaatselijke gebruik afgesloten met een kop koffie en/of thee, terwijl de ijverige deelnemers persoonlijk voor een heerlijke versnapering zorgen.

Lisa is met composities van redelijk klein formaat begonnen. Al gauw is ze ertoe overgegaan om op grotere doeken te schilderen. Op die manier kan zij haar penseelstreken beter uitvoeren. De onderwerpen varieren van bloemen, portretten, figuratief tot modern. Er zijn periodes dat de ideeen in stroomversnelling in haar hoofd verzamelen maar zo zijn er ook periodes dat er niets uit haar handen komen.

Ontdek hedendaagse kunstwerken van Lisa De Coninck-Matitaputty, blader door recente kunstwerken en koop online. Categorieën: hedendaagse franse kunstenaars (geboren in 1957). Artistieke domeinen: Schilderij. Type account: Kunstenaar , lid sinds 2007 (Land van herkomst Nederland). Koop de nieuwste werken van Lisa De Coninck-Matitaputty op Artmajeur: Ontdek de prachtige werken van de hedendaagse kunstenaar Lisa De Coninck-Matitaputty. Blader door kunstwerken, koop originele werken of hoge kwaliteit prints.

Lisa De Coninck-Matitaputty Profielfoto Groot

Artiest Waarde, Biografie, Studio van de kunstenaar:

Bekijk het volledige profiel

Volgen

Alle kunstwerken van Lisa De Coninck-Matitaputty

Filters
Sorteren op:
Loading...
Neem contact op met Lisa De Coninck-Matitaputty
Stuur een privé bericht naar Lisa De Coninck-Matitaputty
Stuur een bericht

Artmajeur

Ontvang onze nieuwsbrief voor kunstliefhebbers en verzamelaars