129,67 $

Annette Van Casteren

Red sunrise (2016)

Тип произведения
Размеры
7,5x10,2 in
методы
Поддержка или поверхность
Холст / Установлен на Деревянная панель
Рама
Нет
deze kleine schilderijen zijn voortgekomen uit het plezier om met verf op canvas te werken, de verwondering over wat ontstaat onder mijn handen zonder vooropgesteld doel. Het resultaat is wat het is, een betekenis komt daarna.

These small paintings are the result of the pleasure of working with paint on canvas, the astonishment about what arises under my hands without a predetermined goal. The result is what it is, signification will come afterwards.
Just enjoy what you see and see what you like!
Переведено автоматически
Annette Van Casteren
Подписаться
Afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArteZ, NL. 1993); nog altijd zit fotografie me in het bloed. De passie voor fotografie begon lang geleden toen ik als klein meisje...

Afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArteZ, NL. 1993); nog altijd zit fotografie me in het bloed. De passie voor fotografie begon lang geleden toen ik als klein meisje in de doka van mijn vader voor het eerst een foto zag opkomen in de ontwikkelaar. Een magisch moment! Die magie is nooit meer verdwenen, ook niet met de intrede van de pixel. Digitale fotografie opende vele mogelijkheden, in combinatie met het grafische vak, maar ook het digitaal bewerken van beelden tot abstractie.

Na jaren van pixels, beeldscherm en digitaliteit kwam het verlangen naar het oude ambacht terug. Heimwee naar de magie, fotograferen op film. Met zoektochten naar de oude technieken en nieuwe ontwikkelingen. Terug naar de analoge fotografie, of zoals het zo mooi in het frans heet: photographie argentique. 
Films ontwikkel ik, ecologisch verantwoord, in caffenol, een zelf-'gebrouwen' ontwikkelaar op basis koffie.
In de donkere kamer druk ik de foto's op de traditionele - analoge- manier af. Dat levert foto's op die met tijd, zorg en aandacht gemaakt zijn en dus stuk voor stuk uniek zijn. Zolang de voorraad strekt op oud fotopapier, wat tot bijzondere en soms onverwachte resultaten leidt. Maar ook digitale verwerking is een goede optie. Negatieven digitaliseren en verdere verwerking in de computer geeft alle mogelijkheden van moderne fotobewerking. Dat vergroot het palet alleen maar.

Смотреть ещё Annette Van Casteren

7,7x11 in
129,67 $
7,1x5,1 in
112,86 $
Несколько размеров
Печать
7,5x10,2 in
129,67 $

Artmajeur

Получайте нашу рассылку для любителей искусства и коллекционеров