Marlies Van Leeuwen Profielfoto

Marlies Van Leeuwen

Den Haag, Nederland
Kunstenaar (Digitale Kunst, Tekening)
Geboren in 1948
Gedreven door passie en fantasie

Marlies Van Leeuwen is een hedendaagse Nederlandse kunstenaar. Haar schilderijen en tekeningen zijn geïnspireerd op eeuwenoude voorbeelden van meesters van de schilderende kust. Haar passie voor mooie kleding komt voort uit haar mode-achtergrond en ze begon hedendaagse kleding te ontwerpen in toegepaste kunst, waarmee ze de basis legde voor haar latere schilderwerk. Ze is altijd op zoek naar harmonie in kleur, vorm en compositie en de toepasbaarheid van moderne technieken.

Uniek is de mogelijkheid om deze reeds ontwikkelde vorm van schilderen met moderne technieken, zoals op een iPad Pro, te creëren en af te drukken op diverse hedendaagse ondergronden. Haar meest recente werken zijn volledig digitaal tot stand gekomen. De kunstenaar vindt deze eigentijdse manier van schilderen net zo arbeidsintensief als schilderen met olieverf of tekenen met potlood, maar ze geniet van het brede scala aan opties en het voegt opwinding toe aan het proces.

Marlies Van Leeuwen werd geboren in 1948 in Nederland. Ze heeft haar werken landelijk tentoongesteld.


Ontdek hedendaagse kunstwerken van Marlies Van Leeuwen, blader door recente kunstwerken en koop online. Categorieën: hedendaagse nederlandse kunstenaars (geboren in 1948). Artistieke domeinen: Digitale Kunst, Tekening. Type account: Kunstenaar , lid sinds 2021 (Land van herkomst Nederland). Koop de nieuwste werken van Marlies Van Leeuwen op Artmajeur: Ontdek de prachtige werken van de hedendaagse kunstenaar Marlies Van Leeuwen. Blader door kunstwerken, koop originele werken of hoge kwaliteit prints.

Marlies Van Leeuwen Profielfoto Groot

Artiest Waarde, Biografie, Studio van de kunstenaar:

Bekijk het volledige profiel

Volgen

Erkend artiest
Bekroond
Gepubliceerd in de media

Alle kunstwerken van Marlies Van Leeuwen

Filters
Sorteren op:
Neem contact op met Marlies Van Leeuwen
Stuur een privé bericht naar Marlies Van Leeuwen
Stuur een bericht

Artmajeur

Ontvang onze nieuwsbrief voor kunstliefhebbers en verzamelaars