Olga Grig Profielfoto

Olga Grig

DEN HAAG, Nederland
Kunstenaar (Schilderij, Tekening)
Geboren in 1962
Ars longa, vita brevis.( De kunst is lang, het leven kort.)

 

Ars longa, vita brevis.( De kunst is lang, het leven kort.)  Deze esthetische opvatting bracht Tolstoj er toe de criteria van wat precies een kunstwerk is uit te breiden. Hij geloofde dat het concept van de kunst een menselijke activiteit waarbij een zender, door middel van uiterlijke tekenen, eerdere ervaren gevoelens omarmd. Mijn interesse ligt ook in utopische deel van het leven :wereld van harmonie, zelfontwikkeling tot perfecte mens, liefde en evenwicht .Momenteel ben ik bezig met mijn idee over mens als een deel van natuur ,mens en politiek , mens en emoties ,mens en confrontaties .

WEBSITES olgagrig.com

SOCIAL MEDIA olgagrig.art

LID VAN BEROEPS- / KUNSTENAARSVERENIGING Haagse Kunstkring

BBK, NABK, BOK

OPLEIDINGEN  Den Haag, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Diploma behaald

1987 – 1991 theater Academie van Kunst en Cultuur

Diploma behaald

TENTOONSTELLINGEN

2022 Expositie Nieuw Werk

2022 Project Verlorene zomer Sterhuis

2022 Project  Water in zee Leiden

2021 expositie Nieuw Werk Haagse kunstkring

Den Haag , Nederland

Hawaii sprookjes ,verhalen en liedjes

www.olgagrig.com

2021 de Grote HKK Kerstshow

Haagse kunstkring de verwachtingen en verbindingen binnen onze leven

2021 Reizen Haagse Kunstkring Den Haag

Reizen is een moeilijk werk. Het liefst zou ik willen reizen, me het allerminst vermoeiend, zonder iets te willen weten. Reizende nog veel te willen weten ook, maakt nerveus, doet je haastig gidsboeken en encyclopedieën opslaan en vermoeit je uitermate … Het beste, dunkt mij, is de middenweg: niet helemaal dom-weg reizen maar ook niet al te intelligent. Dan eens je te laten gaan en dan weer te lezen, in boeken en zielen beide. Ik geloof, dat ik niet helemaal dom en niet al te intelligent reis. (citaat Louis Couperus)zen

 2019 Strip en andere beeldverhalen

 Het beeldverhaal wordt wel de negende kunst genoemd. Een kunst die overigens in HKK niet vaak genoemd is. Olga Grig en Huub Thomas beperken zich geen van beiden tot een discipline. Weer Olga zich als beeldend kunstenaar en dichter uit, hanteert Huub de taal van architectuur en de schrijver. Beiden zijn geïnteresseerd in de utopische kant van het leven en zoeken een wereld van harmonie en zelfontplooiing tot op het punt van perfectie, liefde en balans. Dat dit streven nogal eens wil botsen met realiteit loopt als een rode draad door hun levens.

 2018Meditatie tussen twee ademhalingen Boeddhistisch centrum Haaglanden, Nederland

Kunst verbind mensen met elkaar, maar jij heb tijd en geduld nodig. De blik op de verinnerlijking an het menselijk bestaan staat centraal.

bchaaglanden.nl Solo

2018 Experiment Etalage copernicus

 Pop Art serie, heldere herkenbare figuren en situatie die door de kleurenkeuzes van kunstenaar een nieuwe dimensies krijgen.

 2017

Rotterdam.Djoj

Baarmoeder project

Groep

Ontdek hedendaagse kunstwerken van Olga Grig, blader door recente kunstwerken en koop online. Categorieën: hedendaagse nederlandse kunstenaars (geboren in 1962). Artistieke domeinen: Schilderij, Tekening. Type account: Kunstenaar , lid sinds 2022 (Land van herkomst Nederland). Koop de nieuwste werken van Olga Grig op Artmajeur: Ontdek de prachtige werken van de hedendaagse kunstenaar Olga Grig. Blader door kunstwerken, koop originele werken of hoge kwaliteit prints.

Olga Grig Profielfoto Groot

Artiest Waarde, Biografie, Studio van de kunstenaar:

Bekijk het volledige profiel

Volgen

Keuze van de redactie
Professionele artiest

Alle kunstwerken van Olga Grig

Filters
Sorteren op:
Neem contact op met Olga Grig
Stuur een privé bericht naar Olga Grig
Stuur een bericht

Artmajeur

Ontvang onze nieuwsbrief voor kunstliefhebbers en verzamelaars