Martial Dumoulin Profielfoto

Martial Dumoulin

Verbier, Zwitserland
Kunstenaar (Schilderij)
Geboren in 1950
"Creëren is ook om vorm te geven aan iemands lot". Albert Camus

Oorspronkelijk uit de Bagnes-vallei waar hij in 1950 werd geboren, woont Martial Dumoulin momenteel in Verbier in Zwitserland. Hij was erg gevoelig van aard en leerde voor het eerst over muziek. Tegen het einde van de jaren tachtig begon Martial met schilderen.
In zijn jeugd werden de schilderijen van de grote meesters altijd bewonderd. Hij had graag willen schilderen, maar verre van het idee dat het ooit zijn passie zou worden. Het was tijdens het bladeren door een tijdschrift dat hij besloot om aan de slag te gaan. Als autodidact vervolmaakte hij zichzelf eerst in aquarellessen en vervolgens in olieverf met professor Franco Frascaroli in Martigny.
Martial heeft enkele aquarellen gemaakt, maar olieverfschilderij past het beste bij hem. Trouw aan symboliek, aan de surrealistische beweging, nodigen zijn raadselachtige creaties uit tot reflectie. Zijn vredige of geagiteerde onderwerpen komen deels voort uit emoties, van sterke momenten, dicht bij de menselijke natuur.
Met acrylverf benaderde Martial abstracte kunst. Hij vindt er weer een aangenaam gevoel van vrijheid en ontsnapping.

Ontdek hedendaagse kunstwerken van Martial Dumoulin, blader door recente kunstwerken en koop online. Categorieën: hedendaagse zwitserse kunstenaars (geboren in 1950). Artistieke domeinen: Schilderij. Type account: Kunstenaar , lid sinds 2010 (Land van herkomst Zwitserland). Koop de nieuwste werken van Martial Dumoulin op Artmajeur: Ontdek de prachtige werken van de hedendaagse kunstenaar Martial Dumoulin. Blader door kunstwerken, koop originele werken of hoge kwaliteit prints.

Martial Dumoulin Profielfoto Groot

Artiest Waarde, Biografie, Studio van de kunstenaar:

Bekijk het volledige profiel

Volgen

Bekroond
Gepubliceerd in de media
Keuze van de redactie

Alle kunstwerken van Martial Dumoulin

Filters
Sorteren op:
Loading...
Neem contact op met Martial Dumoulin
Stuur een privé bericht naar Martial Dumoulin

Artmajeur

Ontvang onze nieuwsbrief voor kunstliefhebbers en verzamelaars