Laura Bakker Profielfoto

Laura Bakker

Delfgauw, Nederland
Kunstenaar (Installatie)
Geboren in 1954

Laura Bakker werkt sinds 1984 als sieraadontwerpster in Delft/Delfgauw. Vanaf het prille begin bewandelt zij twee sporen: enerzijds een ritmisch herhalingsspel met basisvormen van metaaldraad, zoals de golf, de spiraal, de curve, de meander en de cirkel. Anderzijds het verzamelen en toepassen van natuurmateriaal, zoals zaden, steentjes en door de zee matgeslepen stukjes glas. Naarmate haar werk evolueert groeit de wisselwerking tussen beide componenten.
Sinds zij meermalen per jaar haar tijd in een atelier in Frankrijk doorbrengt, is er zelfs sprake van een kleine revolutie: zij maakt nu fragiele draadsculpturen, die je niet langer op het lijf kunt dragen. Deze objecten zweven op spelden - net iets voor de wand - waardoor het lijnenspel als schaduwvorm verdubbelt. Ze bungelen aan een metalen boog of houten juk, of ze staan als flonkerende meiboompjes tussen de varens geprikt.
Het is duidelijk dat de directe invloed van het landschap zich laat gelden. Blad- en zaadvormen worden gerangschikt in patronen die herinneren aan opbloei en verval, terwijl het verglijden van schaduwen de tijd zichtbaar maakt. Een tak uit de rivier wordt gecombineerd met koperen spiralen en zwerfsteentjes die bewegen op het minste zuchtje wind. Het landschap dient dus niet alleen als vindplaats, het wordt als een gebeurtenis in beweging gebracht. Het stromen van water, het neerdwarrelen van bladeren, het in gevangenschap bungelen aan spinrag: dergelijke observaties worden door Laura Bakker vertaald in uiterst sierlijke objecten. Het zijn kleine gebeurtenissen die zij uitbeeldt, maar ze zijn wel van alle tijden. . . .

Ontdek hedendaagse kunstwerken van Laura Bakker, blader door recente kunstwerken en koop online. Categorieën: hedendaagse nederlandse kunstenaars (geboren in 1954). Artistieke domeinen: Installatie. Type account: Kunstenaar , lid sinds 2007 (Land van herkomst Nederland). Koop de nieuwste werken van Laura Bakker op Artmajeur: Ontdek de prachtige werken van de hedendaagse kunstenaar Laura Bakker. Blader door kunstwerken, koop originele werken of hoge kwaliteit prints.

Laura Bakker Profielfoto Groot

Artiest Waarde, Biografie, Studio van de kunstenaar:

Bekijk het volledige profiel

Volgen

Alle kunstwerken van Laura Bakker

Filters
Sorteren op:
Loading...
Neem contact op met Laura Bakker
Stuur een privé bericht naar Laura Bakker
Stuur een bericht

Artmajeur

Ontvang onze nieuwsbrief voor kunstliefhebbers en verzamelaars