The flying Dutchman (never resting). (2023) Schilderij door Robert Van Den Herik

Olie op Hout, 24x31,5 in
US$ 2.336,01
Prijs: Geen verzendkosten
Trustpilot Uitstekend
Verzonden vanuit: België (Doos of kartonnen verpakking) Wordt verzonden binnen 2 dagen
Tevreden of geld terug binnen 14 dagen.
Wereldwijde verzending
100% veilige transactie
Gratis retour
Levering door Artmajeur: De verzending van dit kunstwerk wordt rechtstreeks door Artmajeur afgehandeld, van het ophalen tot de uiteindelijke levering aan de klant. Douane niet inbegrepen.
 • Verpakking (Doos of kartonnen verpakking) Alle kunstwerken worden verzonden met een premium carrier, zorgvuldig beschermd en verzekerd.
 • Tracking Opvolging van de levering tot aan de bezorging bij de koper. Er wordt een tracking nummer verstrekt zodat u het pakket in real-time kunt volgen.
 • Vertraging Wereldwijde levering in 3 tot 7 dagen (Schatting)
 • Douane niet inbegrepen De prijs is exclusief douanekosten. De meeste landen hebben geen invoerbelasting voor originele kunstwerken, maar het kan zijn dat u de verlaagde btw moet betalen. Douanekosten (indien van toepassing) worden bij aankomst berekend door het douanekantoor en worden apart in rekening gebracht door de vervoerder.
Artmajeur stelt alles in het werk om u de aankoop van authentieke originele werken tegen de meest eerlijke prijs te garanderen, of u volledig terug te betalen.
 • Volgbaar online certificaat van echtheid Echtheidscertificaten kunnen op elk moment online worden geverifieerd door de code van het kunstwerk te scannen.
 • Certificering van de Kunstenaarswaarde De experts bestuderen het werk en de carrière van een kunstenaar om een onafhankelijke en vetrouwbare gemiddelde waarde vast te stellen. De gemiddelde waarde stelt de kunstenaar in staat zich voor een bepaalde periode in een prijsklasse te plaatsen. Ook kan aan de deskundige gevraagd worden om een precieze schatting te geven voor een specifiek werk.
100% veilige transactie, Geaccepteerde Betaalmethoden: Creditcard, PayPal, Bankoverschrijving.
Beveiligde directe aankoop De transactie wordt gegarandeerd door Artmajeur: de verkoper wordt pas betaald als de klant het kunstwerk heeft ontvangen.
100% veilig betalen met SSL-certificaat + 3D Secure.
Gratis retour: Tevreden of geld terug binnen 14 dagen..
Retourzendingen Geaccepteerd 14 dagen Artmajeur is 100% toegewijd aan de tevredenheid van verzamelaars: u heeft 14 dagen de tijd om een origineel werk terug te sturen. Het werk moet in perfecte staat in de originele verpakking aan de kunstenaar worden teruggegeven. Alle in aanmerking komende artikelen kunnen worden geretourneerd (tenzij anders aangegeven).
Eén werk
Kunstwerk ondertekend door de kunstenaar
Certificaat van echtheid inbegrepen
Klaar om op te hangen
Dit kunstwerk is ingelijst
Dit kunstwerk verschijnt in 6 verzamelingen
 • Origineel Kunstwerk (One Of A Kind) Schilderij, Olie op Hout
 • Dimensies 26x33,5 in
  Afmetingen van het werk alleen, zonder lijst: Hoogte 24in, Breedte 31,5in
 • Staat van kunstwerk Het kunstwerk is in perfecte staat
 • Framing Dit kunstwerk is ingelijst
 • Categorieën Schilderijen onder US$ 5.000 Surrealisme Alledaagse leven
"The Flying Dutchman". De titel van het schilderij heeft een dubbele betekenis. De vliegende Hollander is een legendarisch spookschip, naar verluidt nooit in staat om haven te maken, maar gedoemd om voor altijd de zeven zeeën te bevaren. De mythen waren waarschijnlijk afkomstig uit de 17e-eeuwse Gouden Eeuw van de Verenigde[...]
"The Flying Dutchman".

De titel van het schilderij heeft een dubbele betekenis.
De vliegende Hollander is een legendarisch spookschip, naar verluidt nooit in staat om haven te maken, maar gedoemd om voor altijd de zeven zeeën te bevaren. De mythen waren waarschijnlijk afkomstig uit de 17e-eeuwse Gouden Eeuw van de Verenigde Oost-Indische Compagnie(VOC).

Daarnaast is The Flying Dutchman een bekende Nederlandse luchtvaart maatschappij, de KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij)
De KLM geeft een cadeau wanneer men bij hen Business Class reist op een Internationale vlucht. Dit cadeau is een Delftsblauw gekleurd miniatuurhuisje. Deze is gevuld met Jenever.

We bevinden ons op een andere planeet. In de verte is de aarde zichtbaar.
Op het schilderij zien we zowel het spookschip als de Delftsblauwe grachtenhuisjes(in opgeblazen versie).
Aan de wand hangt een schilderij van Robert van den Herik en een kunstwerk van Kees Schalken.
De staande lamp is ook een ontwerp van Robert van den Herik.
Het heeft net flink gestormd; De voordeur is opengewaaid en er is veel zand naar binnen gewaaid.

Het schilderij is gedateerd d.d. 3-3-2023
Op de foto's nog niet zichtbaar, maar het schilderij wordt geleverd met een omlijsting.

Verwante thema's

SchipKlmFlying DutchmanAardeZee

Volgen
Ik ben een Nederlandse ontwerper, woonachtig in België. Van kindsbeen af ben ik geïnteresseerd in kunst en design. Ik werd niet onmiddellijk aangetrokken door moderne kunst, zoals bijvoorbeeld Cobra.[...]

Ik ben een Nederlandse ontwerper, woonachtig in België.

Van kindsbeen af ben ik geïnteresseerd in kunst en design. Ik werd niet onmiddellijk aangetrokken door moderne kunst, zoals bijvoorbeeld Cobra. Wel hield ik van het magisch realisme en het surrealisme, ik had één uitgesproken favoriet: Carel Willink. Zijn werk vond ik zeer fascinerend. Verder hield ik van Salvador Dali. 

Door omstandigheden was ik eerst werkzaam in de medische sector. Op dat moment nam ik me voor dat, als ik met pensioen zou gaan, zou ik gaan schilderen, en wel zoals mijn toonbeeld Carel Willink. Redelijk vroeg, ik was toen nog geen 30 jaar oud, ben ik gestopt met deze werken, en een lang gekoesterde wens gaan uitvoeren: ik startte mijn studies aan de Design Academy Eindhoven (Nederland). Dat was een openbaring, ik voelde me als een vis in het water. Zowel het ontwerpproces, de vormgeving als het productieproces bleken me goed te liggen; ik was toen helemaal in de ban van de Memphis stijl en heb diverse elektrische huishoudelijke producten ontworpen. 

De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik tegelijk meer contact én meer inzicht kreeg in de kunstwereld, de verschillende kunststijlen en technieken.

Na mijn opleiding gewerkt voor verschillende bedrijven als productontwerper. Ik was innovatief, ook qua vormgeving. Bracht een eigen product op de markt, het Shantala babybadje. Geheel nieuwe methode voor het baden van baby's. In een later stadium nam ik afscheid van de massaproductie. Zocht het meer op het gebied "Art versus Design". Verlichtingsarmaturen, meubels en tuindecoratie. Ik vervaardigde alles handmatig, waarbij het esthetische het vaak won van het functionele. Om medische redenen kon ik dit niet volhouden en ging mijn ultieme droom eindelijk in vervulling: hele dagen schilderen. Sinds vorig jaar met olieverf. Mijn passie is surrealisme en Magisch realisme.

Meeste recente tentoonstellingen met schilderijen:

- Nederland, 3 x Maastricht;                                                                                                        - China;                                                                                                                                          - Italië, Venetië;                                                                                                                           - België, Brussel.

De kunstenaar werd uitgelicht in een artikel in Artmajeur Magazine:

Bekijk meer van Robert Van Den Herik

Bekijk alle kunstwerken
Acryl op Linnen canvas | 15,8x19,7 in
Op verzoek
Olie op Hout | 24x31,5 in
US$ 2.336,01
Olie op Hout | 24x31,5 in
US$ 2.336,01
Acryl op Linnen canvas | 38,2x57,5 in
US$ 3.708,72

Artmajeur

Ontvang onze nieuwsbrief voor kunstliefhebbers en verzamelaars