Back to top
 

Luc Devondel


Follow Contact
Painting 23 Followers Member since 2007
Belgium

Member reviews 20 reviews

Write a review

me sinto muito orgulhosa por ter conhecido um grande artista como voce, e sua familia tao carinhosa, obrigada pela confiança e carinho. Abraço EVA vetaling: Ik voel mij zeer vereerd een groot artiest zoals u te mogen kennen. U en uw liefdevolle familie. Bedankt voor jullie vertrouwen en jullie vriendelijkheid. Groetjes, Eva

eva rosa Belgium | Jan 3, 2008

Uw werk overstijgt het simpel computerscherm. Ik zie u geprojecteerd op ware grootte met de erkenning van de groep bewonderaars rond u. Prettige verjaardag.

J. de Belgium | Dec 30, 2007

Hallo nonkel luc! Drie dingen wil een man volgens Turkse wijsheid bereiken: een zoon krijgen, naar Mekka gaan...en een boek schrijven... maar ik ben ervan overtuigd dat jouw schilderijen dat boek ruimschoots evenaren!In elk geval heb ik ervan genoten ze zo allemaal bij elkaar te zien, het is een mooie en heel aparte collectie. Is het misschien omdat jouw kunstwerken onze hall sierden en mijn eerste "echte kunst" herinneringen waren, dat ze voor mij zoiets vertrouwds en origineel hebben. Je herkent een " Devondel" uit duizend anderen en ik vind ze prachtig. Je was altijd onze lieve nonkel Luc met zijn binnenpretjes en lichtjes in de ogen . Ik wens je nu een heel toffe tachtigste verjaardag met Tante Nelly en je gezin! Greet Elsemans

elsemans greet Belgium | Dec 29, 2007

Toffe site,mooie kunstwerken. Gelukkige verjaardag!

Bert | Dec 29, 2007

beste nonkel Luc :) ik ben een fan van kunstwerken, en ben zo blij dat ik artistieke familieleden heb :) die schilderij dat ik van u heb gekregen jaren geleden, hangt nog steeds in mijn kamer. het is een stuk van mijn leven geworden en die zal ik nooit van de muur halen.. een gelukkige 80ste verjaardag! dikke kus, Cat

Devondel Catarina (Cat) | Dec 29, 2007

nonkel Luc, ik mag mij gelukkig achten dat ik zo een artistieke en begaafde nonkel heb. er zijn weinigen die van zo 'n privileges in hun leven kunnen genieten, nog veel artistiek genot en vele schilderijen.(hopelijk enkele voor mij ;) ) Dirk.

Devondel Dirk | Dec 29, 2007

Nonkel Luc, Een van je stillevens heb ik altijd bij ons thuis zien hangen en ook het portret van Mam kende ik al, maar dat je zoveel bijeen geschilderd had over de jaren, daar had ik geen idee van. Ik ben verrast door de grote verscheidenheid in je oeuvre, maar altijd in een heel aparte, persoonlijke en originele stijl. Ik kan zelf nog niet het eenvoudigste figuurtje getekend krijgen, maar ik beeld me in dat schilderen is als mediteren: een blijvend proces van zoeken en evolueren, confronterend en niet altijd gemakkelijk, maar toch rustgevend en zo belonend. Ik wens je nog veel plezier bij het schilderen! Een gelukkige tachtigste verjaardag. Je petekind, Erik

Erik Elsemans Belgium | Dec 29, 2007

Met mijn beste wensen en nog veel creatieve jaren die ik je toewens!!! Ik ben blij van in een cultureel bad gevallen te zijn bij de geboorte: klassieke muziek en ballet met mama en schilderkunst, galerijen (ettelijke galerijen!!), musea, tentoonstellingen met papa. We DO love art!! DIkke kussen, Hilde

Hilde Devondel Belgium | Dec 29, 2007

Nonkel Luc, 'k Wist het al lang, maar door op deze site je heel verschillende werken bij elkaar te zien weet ik het zeker: je bent een diamant met veel kleurrijke en schitterende facetten. Bedankt dat ook ik dagelijks mag genieten van enkele van jouw mooie werken in mijn (t)huis. Een dikke proficiat met je tachtigste verjaardag, Anita

Anita Belgium | Dec 27, 2007

Nonkel Luc, Als kleine jongen vond ik het heel gewoon om jouw schilderijen thuis rond mij te zien. Later ontdekte ik er de waarde en schoonheid van. Je mag fier zijn op jouw kunstgallerij en op de trotse initiatiefnemers van deze site. Gelukkige tachtigste verjaardag, Johan.

Jos Devondel Belgium | Dec 27, 2007

Beste Mr Devondel, Ik ken uw dochter Marleen via mijn vrouw Marina, zelf ben ik leraar teken- en schilderkunst. Door uw website te bekijken is het mij duidelijk geworden aan wie Marleen haar artistieke en passionele kant te danken heeft. Mooi is het om te kunnen creëren met een penseel en verf, het is een unieke ervaring, waarin men zichzelf regelmatig tegen het lijf loopt. Schilderen is als het leven zelf, je weet nooit wat het brengen zal, er zijn geen garanties, het is enkel één groot avontuur van onderweg zijn. Mag ik u, samen met Marina, een prettige verjaardag toewensen en nog heel wat schildergenot. Eric Leon & Marina Pint

E. Leon Belgium | Dec 26, 2007

Als echtgenote ben ik zo fier op mijn man. Ik heb zijn oeuvre hier dagelijks zien groeien en toch sta ik nog altijd paf van zijn vaardigheid. Liefst zie ik zijn marines, één in het bijzonder, een kleintje in donkerblauw dat met het juiste licht zoveel details geeft dat ik er warm van word. Het is nu bij onze zoon maar zal later bij de galerij gevoegd worden. Vele dikke kussen, Luc!!! En een grote proficiat met uw kunstwerken!! Nellie

Nellie BEENS | Dec 26, 2007

Opa, Deze site is het bewijs van jouw onmiskenbaar meesterschap. Verbazend hoe je kan spelen met licht en kleur. Je talent strekt zich ook duidelijk uit over verschillende stromingen in de kunst. Je voorliefde voor het impressionisme komt in vele werken wel duidelijk naar voor. Hoe jij een lichtinval kunt weergeven vind ik simpelweg geniaal.Ik hoop nog veel van jouw werken te mogen bewonderen. Ik ben een fan! uw kleinzoon,

Iskander Belgium | Dec 22, 2007

Die site vinden wij echt een leuk idee. Dat laat ons toe regelmatig een virtueel bezoekje te brengen en te genieten van al je werken,de naakten zowel als de landschappen Vooral de winterlandschappen boeien ons enorm. Misschien omdat ze zo'n kalmte en rust uitstralen.Wie weet staat er ooit in een nabijë toekomst nog eentje in voorraad - of op je ezel-. Het zal ons een plezier zijn het bij jou thuis te komen bewonderen. Heel hartelijk gefeliciteerd met je 80° verjaardag ! Juul en Rik

Elsemans - Belgium | Dec 22, 2007

Dear Mr. Luc Devondel, I'm a friend of Marleen and she also is friends with my daughter Su-Yin. I like your paintings ! Best regards, Ling

Ling Bundgaard | Dec 20, 2007

Mr Devondel Ik ben Rita, een vriendin van Marleen. Op tal van feestjes bij haar thuis heb ik u en uw vrouw mogen ontmoeten. Het waren telkens sympathieke momenten. 1 van de werken ken ik van aan de muur bij Marleen... maar dat u zoveel moois bij elkaar geschilderd/ getekend hebt is een verrassing. Proficiat met uw 80ste verjaardag! Nog heel veel en diep genieten van al het moois dat het leven biedt... Alle goeds Rita

Rita Neefs Belgium | Dec 19, 2007

Dear Mr. Devondel, I am a good friend of your wonderful daughter, Marleen. Happy Birthday to you! Thank you for sharing your beautiful paintings and drawings. It was a pleasure to see your website. Su

Su-Yin Mittermaier Italy | Dec 18, 2007

Dag buurman, Van harte proficiat met je treffende portretten en je mooie landschappen. We zijn blij verrast ! Dikke kussen voor je verjaardag. Rose-Marie en Karel

Peirlinck Rose-Marie Belgium | Dec 17, 2007

Ben via mijn broer en schoonzus, Daan en Imelda, op je website terecht gekomen. Wist niet dat er bij de familie van mijn familie zoveel moois te rapen viel. Van harte gefeliciteerd met je 80e verjaardag en je prachtige oeuvre.

Lief Wauters Belgium | Dec 17, 2007

Dag Luc, We hebben zopas je website bezocht en nogmaals genoten van je veelzijdig oeuvre en talent. We wensen je - ook en vooral op deze respectabele leeftijd-nog veel energie en levenslust toe, want dan komt de creativiteit vanzelf.Proficiat met je 80 ste verjaardag en nog vele gelukkige jaren! En ook een dikke proficiat met het sympathieke initiatief van je dochters. Daan en Imelda

Imelda en Belgium | Dec 15, 2007