Henk Adriani Profielfoto

Henk Adriani

Amsterdam, Nederland
Kunstenaar (Digitale Kunst, Fotografie)
Geboren in 1952
Art For You Kunst voor aan de wand

Henk Adriani (Amsterdam, 1952) fine art en  fotografie  volgde zijn opleiding tot fotograaf  aan de Fotovakschool en in de praktijk gaan werken bij Satina te Amsterdam.

Sinds 1974 is hij gevestigd als zelfstandig fotograaf. .

In de daarop volgende jaren begon Henk steeds verschillende vormen van beeldende kunst te vervaardigen waarin fine art als de fotografische techniek een hoofdrol speelde.

Vanaf 1986 richtte Henk zich met schilderstechnieken op een andere benadering van het fenomeen beeld.

In deze werkwijze heeft hij een grotere uitdaging gevonden om op veel lossere spontaner en levendiger manier zijn inspiratie tot uitdrukking te brengen.

In recente werken, onder meer van olieverf, acrylverf, gouache, aquarel en gecombineerde technieken, weerspiegelen sterker dan met fotografische technieken mogelijk is, gevoelens van emotionele expressie. Met recht kan dan ook gesproken worden van “ik schilder, waar de fotografie ophoudt”.

 

Bij de meeste van mijn werken op papier of doek gebruik ik een helder en kleurrijk palet.

Er is vaak geen echt  definitief plan, maar wel een globaal idee, er wordt nooit van vooraf gemaakte schetsen of tekeningen gewerkt, ik beleeft het onderwerp tijdens het werk.

Er kunnen  aan de uitbeelding gedurende het gehele ontstaan   allerlei wijzigingen plaats vinden.

De uitbeeldingen hebben een herkenbare vorm, soms figuratief, maar heel vaak sterk neigend naar het abstracte.

Het maken van beeldende kunst in de meest ruime vorm in principe komen alle materialen in aanmerking voor het scheppen van mijn kunstuiting fotograferen,schilderen werken in inkt houtskool of pastel en diverse grafische technieken als ets en zeefdruk vaak in een gecombineerde vorm.

Ontdek hedendaagse kunstwerken van Henk Adriani, blader door recente kunstwerken en koop online. Categorieën: hedendaagse nederlandse kunstenaars (geboren in 1952). Artistieke domeinen: Digitale Kunst, Fotografie. Type account: Kunstenaar , lid sinds 2017 (Land van herkomst Nederland). Koop de nieuwste werken van Henk Adriani op Artmajeur: Ontdek de prachtige werken van de hedendaagse kunstenaar Henk Adriani. Blader door kunstwerken, koop originele werken of hoge kwaliteit prints.

Henk Adriani Profielfoto Groot

Artiest Waarde, Biografie, Studio van de kunstenaar:

Bekijk het volledige profiel

Volgen

Verkocht in galerijen
Gepresenteerd op kunstbeurzen
Professionele artiest

Alle kunstwerken van Henk Adriani

Filters
Sorteren op:
Loading...
Neem contact op met Henk Adriani
Stuur een privé bericht naar Henk Adriani
Stuur een bericht

Artmajeur

Ontvang onze nieuwsbrief voor kunstliefhebbers en verzamelaars